Erhöhte Prozesssicherheit durch eine an das Suspensionsmedium adaptierte thermische Inaktivierung von Bakteriophagen
-
Status
-
abgeschlossen
-
Projektbeginn
-
01.02.2005
-
Projektende
-
31.10.2007
-
Förderkennzeichen
-
AiF 14339 N
Beteiligte Personen
- Prof. Dr. K. J. Heller, Dr. H. Neve
Beteiligte Einrichtungen
- Bundesforschungsanstalt für Ernährung und Lebensmittel (BFEL), Institut für Mikrobiologie, Kiel
Förderer
Publikationen im Rahmen des Projekts
-
Phagenforschung in der Milchtechnologie - Wo stehen wir - wie kann es weitergehen?
2016: Samtlebe, M.; Neve, H.; Franz, C.; Hinrichs, J.
-
Erhöhte Prozesssicherheit durch an das Suspensionsmedium adaptierte thermische Inaktivierung von Bakteriophagen - Phagencharakterisierung
2006: Müller-Merbach, M.
-
Thermische und hydrostatische Inaktivierung von Bakteriophagen
2006: Müller-Merbach, M.; Hinrichs, J.
-
Thermal inactivation of bacteriophages for increased process safety
2007: Dogan, Z.; Müller-Merbach, M.; Hinrichs, J.
-
Neue Daten zur Thermoresistenz von Bakteriophagen. Risikominimierung durch Anpassen von Erhitzungsbedingungen?
2007: Müller-Merbach, M.
-
Thermoresistenz und Phagenvermehrung
2007: Dogan, Z.; Hinrichs, J.
-
Diffusion of bacteriophages in an agar gel and in a fermented milk matrix
2007: Müller-Merbach, M.; Peter, K.; Weidendorfer, K.; Hinrichs, J.
-
Environmental factors for phage-induced fermentation problems: Replication and adsorption of the Lactococcus lactis phage P008 as influenced by temperature and pH
2007: Müller-Merbach, M.; Kohler, K.; Hinrichs, J.
-
Lactococcus lactis bacteriophages in milk systems: Thermal-hydrostatic inactivation and proliferation by means of propagation and diffusion
2007: Müller-Merbach, M.
-
Screening: Phagen mit extremer Hitzeresistenz
2006: Müller-Merbach, M. (Vortragende); Dietrich, J.; Neve, H.; Hinrichs, J.
-
Thermische Inaktivierung von Bakteriophagen
2006: Müller-Merbach, M.; Hinrichs, J.
-
Combined heat and high pressure inactivation of mesophilic bacteriophages
2005: Müller-Merbach, M.; Hinrichs, J.
-
Thermische und hydrostatische Inaktivierung von Bakteriophagen und Viren
2005: Hinrichs, J.; Müller-Merbach, M.; Saier, R.
-
Erhöhte Prozesssicherheit durch an das Suspensionsmedium adaptierte thermische Inaktivierung von Bakteriophagen
2005: Müller-Merbach, M.; Hinrichs, J.
-
Inactivation of bacteriophages by thermal and high-pressure treatment
2005: Müller-Merbach, M.; Rauscher, T.; Hinrichs, J.
-
Kinetics of the thermal inactivation of the Lactococcus lactis bacteriophage P008
2005: Müller-Merbach, M.; Neve, H.; Hinrichs, J.
-
Thermal inactivation of bacteriophages
2005: Müller-Merbach, M.; Hinrichs, J.
-
Combined heat and high pressure inactivation of mesophilic bacteriophages
2005: Müller-Merbach, M.; Hinrichs, J.
-
Tieftemperatur-Hochdruck-Inaktivierung von Bakteriophagen
2006: Müller-Merbach, M.; Hinrichs, J.
-
Neue Verfahren zur Optimierung der Käsereitechnologie
2008: Hinrichs, J.
-
New Highly Heat Resistant Lactococcal Bacteriophages - A Threat in Modern Cheese Making with Whey Recycling
2008: Dogan, Z.; Dietrich, J.; Neve, H.; Heller, K.; Hinrichs, J.
-
Thermal inactivation of the heat-resistant Lactococcus lactis bacteriophage P680 in modern cheese processing
2010: Atamer, Z.; Hinrichs, J.
-
Fermentationsstörungen und Aromadefizite durch thermostabile Bakteriophagen
2010: Atamer, Z.; Hinrichs, J.
-
Toward a comprehensive and integrated bacteriophage control in dairy fermentations
2011: Neve, H.; Ali, Y.; Atamer, Z.; Hinrichs, J.; Heller, K.J.
-
Sichere und schonende thermische Behandlung: Daten zur Sporeninaktivierung als Basis zum Design von Prozessen
2011: Hinrichs, J.
-
Thermische Inaktivierung von Lactococcus und Leuconostoc Phagen in Molke und Molkenrahm
2011: Atamer, Z.; Hinrichs, J.
-
Inactivation of thermo-resistant bacteriophages causing fermentation failure and flavor deficiency
2011: Atamer, Z.
-
Verfahren zur Eliminierung von Bakteriophagen in Milch und Molke
2013: Samtlebe, M.; Atamer, Z.; Hinrichs, J.
-
Review: elimination of bacteriophages in whey and whey products
2013: Atamer, Z.; Samtlebe, M.; Neve, H.; Heller, K.; Hinrichs, J.
-
Influence of the suspension media on the thermal treatment of mesophilic lactococcal bacteriophages
2010: Atamer, Z.; Dietrich, J.; Neve, H.; Heller, K.; Hinrichs, J.
-
Thermoresistenz von Phagen in Milch und Molke und deren Überleben in Reinigungslösungen
2010: Hinrichs, J.
-
Phagenkontrolle in Molkereien
2008: Neve, H.; Dietrich, J.; Ali, Y.; Atamer, Z.; Hinrichs, J.; Heller, K.J.
-
Screening for and characterization of Lactococcus lactis bacteriophages with high thermal resistance
2009: Atamer, Z.; Dietrich, J.; Müller-Merbach, M.; Neve, H.; Heller, K. J.; Hinrichs, J.
-
Inactivation of phages in milk and recycled whey in modern cheese processing
2009: Atamer, Z.; Hinrichs, J.
-
Strategies for the inactivation of bacteriophages in whey and whey products
2009: Atamer, Z.; Neve, H.; Heller, K.; Hinrichs, J.
-
Hitzeresistente Bakteriophagen - Thermische Inaktivierung in verschiedenen Stoffströmen der Käserei
2009: Atamer, Z.; Neve, H.; Heller, K. J.; Hinrichs, J.
-
Vorstellung des TZM: Fermentationsstörungen durch Phagen
2010: Hinrichs, J.; Müller-Merbach, M.; Dogan, Z.; Heilig, A.
-
Survival of lactococcal bacteriophages in acid and alkaline cleaning solutions
2010: Atamer, Z.; Hinrichs, J.
-
Sichere und schonende thermische Behandlung von Lebensmitteln: Daten zur Sporeninaktivierung und deren Analyse beim Design von Prozessen
2010: Hinrichs, J.
-
Kinetics of High Pressure Inactivation of Bacteriophages
2005: Müller-Merbach, M.; Hinrichs, J. (Vortragender)
Downloads